FacebookПідписатися на RSS

Народ мій є, народ мій завжди буде.... Л. Костенко

„УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ”

22 листопада в актовій залі НВК №4 відбулося тематичне засідання учнівського самоврядування, приурочене 85-річниці вшанування жертв Голодомору в Україні. Присутні заслухали членів учнівського парламенту, які розповіли про страшні події 1932-1933 років, переглянули кадри документального кіно, запалили свічки памIяті біля виставки дитячих малюнків "Голодомор 1932-1933 р."

На центральній вулиці Рожищ 23 листопада о 16 годині відбулася поминальна панахида в пам'ять про жертви Голодомору в Україні в 1932-33 рр. Жителі містечка вшанували пам'ять загиблих мітингом скорботи і поминальним словом.

На знак пам'яті учасники акції тримали в руках колоски пшениці і лампадки. Як зазначили організатори акції - активісти національно-патріотичних організацій, - поминальна акція пройшла під девізом: «Тоді нас міг врятувати хліб - а сьогодні може врятувати пам'ять». На час акції в Рожищах було призупинено рух транспорту на вулиці Незалежності, співробітниками правоохоронних органів і ДАІ.

«Трагедія Голодомору стала важким випробуванням не тільки для України, а й для всього людства. Ця страшна сторінка історії, яка зачепила мільйони людей, ніколи не повинна повторитися. Головне для нас і для всіх наступних поколінь - зберегти пам'ять про те, що сталося на нашій землі.

Кiлькiсть переглядiв: 631