FacebookПідписатися на RSS

За атестат дадуть максимум 60 балів

Додати всі оцінки і розділити на п’ять. У такий спосіб випускники можуть порахувати бал свого атестата. Цьогоріч вагу атестата у вступній кампанії зменшено, замість 200 балів шкільний документ оцінюватимуть у 60.
Згідно з листом Міносвіти середній бал атестата доручено порахувати керівникам загальноосвітніх навчальних закладів. Саме вони мають зробити відповідний запис у додатку до атестата.
Зазначимо, що для підрахунку бала атестата необхідно сумувати середні арифметичні оцінки з кожного предмета інваріантної частини навчального плану та оцінки за державну підсумкову атестацію. Заступник міністра освіти і науки Павло Полянський у своєму листі роз’яснює: «У цьому навчальному році середній бал документа про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала. Середній бал за 12-бальною шкалою автоматично переводиться в 60-бальну шкалу з використанням коефіцієнта «5».
Нагадаємо, що бал атестата приймальні комісії враховують при вступі до вищих навчальних закладів. Вступна кампанія цього року розпочнеться 7 липня.
Кiлькiсть переглядiв: 529