FacebookПідписатися на RSS

ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ...

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшановують пам'ять загиблих під час протестів.

Сьогодні у Рожищенському ліцеї №4 відбувся виховний захід для учнів 11-тих класів, під назвою «Зима що нас змінила. Пам’яті небесної сотні».

В скорботній тиші завмерла актова зала ліцею. Ведучі заходу згадали про події, з яких все починалось… Нагадали про те, як у 2014-му українці голосно та безстрашно заявили світові й тодішній владі, що прагнуть жити за європейськими цінностями, не бажаючи повертатися до російського гніту та впливу, про те , що спонукало українців боротись за незалежність та свободу рідної країни, стоячи під обстрілами беркутівців та снайперів. Нагадали про те, які мрії не встигли втілити у життя 10 юних Ангелів Майдану, і про наших земляків, які доєднялися до Небесної сотні через поклик їх душі боротися за вільну та демократичну державу.

Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» запалала свіча пам’яті , під звуки метроному всі присутні схилили голову у хвилині мовчання, під вірш-молитву українських військових «Побудь мій Боже, отут, зі мною…» згадали тих, хто продовжує прагнення майданівців зараз, на полі бою з російським агресором, щоденно і щоночі, в кожному куточку нашої країни захищає нашу свободу та життя. На завершення заходу пролунав гімн України, як символ нашої єдності, та підтвердження того, що їх починання не забуті- наша держава обов’язково буде незалежною, цілісною, мирною, а найголовніше-вільною.

Слава Україні! Героям Слава!

/Files/images/2023_rk/зображення_viber_2023-02-21_15-34-58-712.jpg /Files/images/2023_rk/зображення_viber_2023-02-21_15-34-59-676.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 70