FacebookПідписатися на RSS

МАТЕМАТИЧНА ДЕКАДА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

27 січня в рамках предметної декади в ліцеї для учнів 11-их класів вчителем математики Людмилою Зелінською було проведено гру «Математичне колесо фортуни».

Мета заходу: сприяти подальшому розвитку пізнавальних здібностей учнів; підвищувати інтерес до математики та історії її розвитку; розвивати інтелектуальний рівень; дати можливість кожному учневі виявити активність, показати рівень своєї підготовки й ерудиції; сприяти розвитку навичок міжособистісного спілкування.

Гра відбувалась за такими правилами: всього у грі 4 тури -три основних та 1 фінальний. В кожному турі гравці по черзі крутили барабан та називали літери, їх мета - відгадати зашифроване слово. Завдання стосувались історії математики. Діти мали змогу почути цікаві історії про трикутник Наполеона, із життя французького математика Рене Декарта; ще раз пригадали, що автором першого підручника з математики був Евклід, не забули і про вченого-математика, нашого земляка, Михайла Пилиповича Кравчука, великого патріота нашої держави.

У грі взяли участь дев’ятеро одинадцятикласників. Пройшовши всі випробування, у фінал увійшли учні 11-А класу Станіслав Пясецький, Владислав Черній, та 11-Б класу Станіслав Літвінчук, який і став переможцем змагання. Завдання супер-фіналу, що стосувалось наукових робіт італійського математика Марії Гаетано, було надто складним, то ж виявилось непосильним для переможця.

Окрім позитивних емоцій, учні отримали ще й призи – як мотиваційні, так і солодкі.

Кiлькiсть переглядiв: 52