FacebookПідписатися на RSS

ВОЛОШКОВІ ОЧІ У МОЄЇ МОВИ

Глибокі знання рідної мови, досконале володіння нею-одна з ознак високої культури й освіченості людини. У рамках тижня української мови та літератури 17 листопада учитель української мови та літератури Царюченко Віта Василівна провела інтелектуальну гру: під назвою «Волошкові очі у моєї мови». Клас був об’єднаний у дві групи. Команда дівчат- «Україночки», команда хлопців-«Мовознавці», глядачі. Урок розпочався з музичної медитації. Присутні мали змогу насолоджуватися хвилинами поезії- учні декламували вірші напам’ять. Впродовж проведення заходу учні поглибили знання з різних розділів рідної мови: лексики, фразеології, словотвору. Школярі тлумачили прислів’я, приказки, підбирали синоніми та антоніми до поданих фразеологічних зворотів, працювали з деформованим текстом. Цікавою була інсценізація гуморески «Кухоль» Павла Глазового. Змістовно проведено «Конкурс капітанів». Учасники гри відгадували метаграми. В інтелектуальній грі з різницею в 10 балів перемогла команда «Україночки», члени якої відзначені грамотою. Кожен учасник гри отримав подарунок на згадку.

Заступник директора з виховної роботи Ткачук Л.С. подякувала Віті Василівні та учням, які довели, що люблять і наполегливо вивчають українську мову, вправно користуються дзвінким і гучним рідним словом. Багатство мови зберігається у незліченній кількості чудових українських пісень, в легендах, прислів’ях, приказках, у живій розмовній мові. Ми є носіями української мови, всього того багатства, яке дісталося нам від минулих поколінь. Наше завдання-берегти цей неоціненний дар, примножувати його, не засмічувати чужими і грубими словами, не забувати, щиро любити.

/Files/images/2022/зображення_viber_2022-11-18_15-09-41-681.jpg /Files/images/2022/зображення_viber_2022-11-18_15-24-40-176.jpg /Files/images/2022/зображення_viber_2022-11-18_15-24-39-590.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 46