FacebookПідписатися на RSS

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ З ПИТАННЯ ФОРМУВАННЯ ЗАГАЛЬНОКУЛЬТУРНОЇ ГРАМОТНОСТІ

18 грудня відповідно до Плану роботи НВК на 2017-2018н.р. було проведено засідання педагогічної ради на тему «Формування загальнокультурної грамотності на уроках предметів художньо-естетичного циклу». Дане питання є актуальним, так як одним із найголовніших шляхів підвищення якості загальної середньої освіти на даному етапі стає компетентнісний підхід як ключова методологія модернізації усього навчально-виховного процесу.

/Files/images/2017-2018/5.jpg

/Files/images/2017-2018/6.jpg

З питання, співзвучного темі педради, виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Л.М.Зелінська. Вона зупинилась на теоретичному аспекті проблеми формування загальнокультурної компетентності та висвітлила методичні засади формування загальнокультурної компетентності учнів загальноосвітньої школи засобами предметів художньо-естетичного циклу. Крім того, заступником було здійснено аналіз відвіданих уроків музичного мистецтва, образотворчого мистецтва та мистецтва у 1,8,9 класах. Під час засідання педради було здійснено аналіз анкет, проведених практичним психологом НВК Л.В.Дацюк серед учнів 9-10 класів з питання зацікавленості учнів щодо вивчення курсу «Мистецтво».
/Files/images/2017-2018/4.jpg
Про набуття учнями початкового досвіду зі створення художніх образів у процесі власної елементарної творчості під час вивчення курсу «Мистецтво, 1 клас» розповіла вчитель музичного мистецтва Наконечна Р.П.
/Files/images/2017-2018/2.jpg
Вчитель музичного мистецтва О.О.Вальчишин у своєму виступі висвітлила особливості проведення уроків інтегрованого курсу «Мистецтво» як важливого чинника художньо-творчої самореалізації особистості.
/Files/images/2017-2018/1.jpg
Роботу учнів відповідно до нових навчальних програм з трудового навчання і їх залучення до проектної діяльності як провідного засобу соціалізації у суспільстві розкрила вчитель трудового навчання З.С.Шрай.
/Files/images/2017-2018/3.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 669