FacebookПідписатися на RSS

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

У рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та толерантного поводження з ВІЛ-інфікованими у Рожищенському НВК №4 пройшли різноманітні заходи. Учнівський та педагогічний колектив школи організували та провели акцію «Червона стрічка» .

Учні 8-х класів взяли активну участь у тренінгу «Молодь та СНІД – це серйозно!» У рамках заходу школярі під керівництвом педагога-організатора Наталії Янчинської розглядали статистику цього захворювання в Україні та світі, обговорювали шляхи зараження та симптоми, аналізували різницю між ВІЛ та СНІД, працювали в групах, висловлювали свої поради, як уберегти себе від зараження ВІЛом, а також розігрували різноманітні ситуації та ігри відповідної тематики, виконували вправи та руханки, відповідали на листи ВіЛ-інфікованих. Омельчук Катерина, Бродосюк Богдана, Собіпан Вікторія (учениці 11 класу) підготували інформаційні повідомлення про походження СНІДу, протікання хвороби та про розповсюдження СНІДу у світі та Україні.

Під час тренінгу панувала тепла та довірлива атмосфера. Свої думки та міркування висловлювали усі учасники заняття, прислухалися до порад медичної сестри Катерини Лукашук та заступника з виховної роботи Валентини Степанюк.

У вестибюлі першого поверху соціальним педагогом Наталією Матвійчук був оформлений стенд «СІДУ – НІ!»

Усі ці заходи були проведені з метою підвищення рівня індивідуальної захищеності молоді від ВІЛ-інфікування, а також формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, навичкам впевненої поведінки та вмінням протидіяти сексуальним домаганням, навчитися впевнено сказати „НІ” ризикованим пропозиціям. Адже поінформованість кожного про шляхи зараження ВІЛ, пропаганда здорового способу життя – є запорукою до подолання цього захворювання. В ім’я щасливого життя майбутніх поколінь необхідно ще раз нагадати всім про те зло, яке несе безвідповідальна поведінка. Потрібно перетворити знання про шляхи інфікування ВІЛ на усвідомлені дії щодо його попередження.

Педагог організатор Н. В. Янчинська

/Files/images/snd_2017/GEDC0876.JPG /Files/images/snd_2017/GEDC0840.JPG /Files/images/snd_2017/GEDC0841.JPG /Files/images/snd_2017/GEDC0859.JPG /Files/images/snd_2017/GEDC0857.JPG /Files/images/snd_2017/GEDC0839.JPG

/Files/images/snd_2017/GEDC0842.JPG /Files/images/snd_2017/GEDC0870.JPG /Files/images/snd_2017/GEDC0872.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 518