FacebookПідписатися на RSS

Про 4-тий день тижня математики

На четвертий день тижня математики у цікаву та захоплюючу уявну подорож до «Країни Піфагора» на уроці математики вирушили учні 8-А,Б,В класів НВК. У цю подорож їх запросила вчитель Яручик С.І.
/Files/images/P70223-102947.jpg

Щоб перевірити готовність подорожувати, вчитель за технологією «Мікрофон» повторила з учнями теоретичний матеріал про прямокутний трикутник.

/Files/images/P70223-110730.jpg

Цікаве повідомлення про життя Піфагора дозволило учням «потрапити» на острів Самос. Перепусткою до Єгипту було розв’язання задачі. Потім учні разом з вчителем «вирушили» до Вавилону, але спершу вони розгадали кросворд, ключем до якого були відповіді вправ на розв’язання трикутників.

А ще шлях учнів пролягав через Італію, Індію, Німеччину та Грецію. Щоразу діти отримували порцію нової та цікавої інформації. Були тут і малюнки про так звані «піфагорові штани», і прикладні задачі, і демонстрація теореми Піфагора з допомогою зображення на поштовій марці.

/Files/images/P70223-105345.jpg

/Files/images/P70223-110818.jpg

/Files/images/P70223-111526.jpg

А ще лунали вірші. Задоволені і радісні діти разом зі своїм педагогом «поверталися» додому. Подорож завершилась, але приємні враження залишаться надовго!
У цей же день вчитель математики Романюк В.Є. на факультативному занятті з логіки в 7-Б класі організував майстер-клас "Головоломки з дроту".

Для учнів було запропоновано 10 головоломок різних типів. Найшвидше із завданням справились Семенюк Богдан та Вербюк Юлія. Інші учні затратили більше часу, але всі головоломки були розгадані.

Допомогли вчителю виготовити дані головоломки учні НВК разом з вчителем трудового навчання Жуком В.О.

Кiлькiсть переглядiв: 511