FacebookПідписатися на RSS

Триває тиждень математики - третій день

На третій день математичного тижня заплановано 2 основних заходи:

Олімпіада для учнів 5 класів

З підготовчою пропедевтичною метою було проведено олімпіаду з математики для учнів 5-тих класів. У наступному навчальному році учні цих класів вже братимуть участь у районному етапі олімпіад, тому така підготовча робота є необхідною. Приємно, що виявили бажання взяти участь у даному змаганні аж 23 п’ятикласники. Їх роботи буде оцінено, переможців нагороджено на урочистій лінійці.

Гра-конкурс для шестикласників

Ширше двері відчиняйте

Розуму й кмітливості.

Естафету передайте

Творчості й сміливості.

Такими словами розпочала «Годину веселої математики» у шостих класах вчитель математики Гузар Л.М.

Даний захід пройшов у формі змагань між командами хлопчиків та дівчаток. Учасники спробували свої сили у п’яти конкурсах: «Розминці», «Де логіка?», «Знайди помилку», «Конкурсі капітанів», «Один за всіх». Під час гри учні не лише пригадали ознаки подільності натуральних чисел, дії з раціональними числами, ай розв’язали ряд цікавих логічних задач.

/Files/images/Веселі 1.jpg

Впродовж гри діти переконались в істинності слів Ісаака Ньютона, який казав: «У математичних питаннях не можна нехтувати й найменшими помилками», а ще зрозуміли, що у математиці дуже часто за простими істинами ховається якась несподіванка.

/Files/images/Веселі2.jpg

Хоча хлопчики швидше міркували, але відповіді дівчаток були влучнішими. Вони й стали переможцями конкурсу. А вболівальники отримали хороший настрій і бажання шукати істину у непростих життєвих задачах.

Кiлькiсть переглядiв: 536