FacebookПідписатися на RSS

Про проведення другого дня тижня математики.

«Логічно думати, працювати і насолоду з праці мати» - під таким девізом проходив другий день тижня математики. Випробувати свої математичні знання та вміння змогли у цей день як п’ятикласники, так і всі учні школи.

Для учнів 5-А,Б,В класів заступником директора, вчителем математики Зелінською Л.М. було організовано і проведено інтелектуальну гру «Математичні бої». Розпочала змагання вчитель мотивацією до вивчення такої важливої начальної дисципліни, вказавши на значення і місце математики в житті кожної людини.

А далі посипались один за одним математичні конкурси. Були тут і логічні задачі, і сірникові вправи, і вправи на запис чисел у різних нумераціях. Гра складалась з чотирьох раундів: «Розминки», «Сірникової геометрії», «Цифрового раунду» і власне «Математичних боїв». Учні мали змогу працювати як колективно, так і в парах та індивідуально.

/Files/images/1.jpg

/Files/images/2.jpg

/Files/images/3.jpg

/Files/images/4.jpg

А вирішальну крапку в грі поставило останнє конкурсне змагання, в якому команда, вибравши певний сектор, повинна була розв’язати математичну задачу. Не обійшлось тут і без втручання пані «Фортуни», яка то посміхалась одним учням, то відверталась від інших.

/Files/images/6.jpg

/Files/images/555.jpg

Задоволені і щасливі діти неохоче повертались з актової зали до своїх класних кімнат. Правда, не у всіх їх обличчя сяяли радістю, адже перемога дісталась лише одній з команд – команді учнів 5-Б класу, які отримали привітання як від організаторів конкурсу, так і від членів журі.

/Files/images/77.jpg

А рахували конкурсні бали учасників призери олімпіад з математики, старшокласниці Римчук Ірина та Катеринюк Олена.

Справжні випробовування на всіх учнів та вчителів чекали на третій перерві. У фойє третього поверху вчитель математики Романюк В.Є. запропонував для розвязування «Сірникові головоломки».

/Files/images/44.jpg

Були тут вправи на перетворення одних геометричних фігур в інші, вправи арифметичного характеру, вправи на зображення чисел в римській нумерації. Виявилось багато охочих спробувати свої сили, щоправда, не всім бажаючим завдання були посильними.

/Files/images/11.jpg

Загалом другий день тижня пройшов піднесено, учні та вчителі отримали позитивні емоції.

Кiлькiсть переглядiв: 524