FacebookПідписатися на RSS

НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!

Позаду - страшний для нашої держави, для кожного українця рік, - рік страждань, розрухи, поневірянь, рік кривавих втрат, болю, відчаю…Чорним днем у календарі став для кожного з нас день 24 лютого 2022 року.

Незважаючи на паніку та страх, ми швидко опанували себе, зрозумівши, що тільки РАЗОМ ми здатні подолати ворога!

І почалася щоденна праця з наближення Перемоги у Рожищенському ліцеї №4. Осторонь не стояв НІХТО. У кожного - своя «зброя». Хтось, найбільш відважний, взявши до рук справжню зброю, пішов до війська. З нашого ліцею добровольцем захищати рідну Вітчизну пліч-о-пліч зі своїми учнями, пішов вчитель історії – Леонід Вікторович Павлюк. Ми ж, створивши власний волонтерський штаб у стінах закладу, не переставали трудитися.

Спершу плели маскувальні сітки. Приходили всі: працівники закладу, учні, їх батьки, і жителі міста. Усі приносили, підвозили тканину, допомагали, співпереживали. Поряд з цим вчителі, опанувавши фах кухаря, зайняли місця у шкільній їдальні – готували - і все відправляли захисникам на схід. Окремі педагоги поєднували роботу на кухні з волонтерською діяльністю, збирали допомогу – найнеобхідніше для тих, хто потрапив через війну у складну ситуацію.

Коли у березні в місто прибули внутрішньо-переміщені і виникла необхідність в організації харчування людей, переселених з тимчасово-окупованих територій, ми взялися і до цієї роботи. Поряд з працівниками харчоблоку вчителі готували – а потім дистанційно навчали, навчали – а потім знову готували. Дехто працював без жодного вихідного. Для приготування страв використовували продукти, надані Рожищенським ЦНАПом, спонсорами, а також придбані за власні кошти, зібрані працівниками ліцею.

З гіркотою на серці зустрічали Великдень. Задля створення святкової атмосфери для внутрішньо-переміщених людей, організували для них свято Паски – власними силами прикрасили їдальню, підготували пасочки і домашні ковбаски.

Завершився навчальний рік, проте робота тривала. У Рожищенську багатопрофільну лікарню завезли перших поранених, яким потрібне було гарне харчування для відновлення сил, і ми знову вирішили допомагати. Впродовж літа щовівторка персонал харчоблоку за власні кошти педагогів ліцею готували для хлопців обіди та відвозили їм до лікарні.

З початком навчального року до справ з наближення Перемоги долучилися учні ліцею – і наші можливості стали в стократ більші. Діти постійно були залучені до роботи – писали листівки, щоб підтримати воїнів, розмальовували уламки ракет, снарядів, готували сувеніри, смаколики – і все це передавали на схід. Організовували та організовують різноманітні акції: провели дві благодійні ярмарки під назвою «Підтримай ЗСУ», акцію зі збору макулатури «Подаруй тепло ЗСУ», акцію «Крок до Перемоги». Діти пекли патріотичне печиво, передавали продукти і теплі речі на передову, відвідували воїнів у лікарні.

З настанням холодів почали виготовляти окопні свічки. За цей час виготовили і передали понад тисячу свічок, віск та парафін для яких надавали батьки учнів та волонтери. Ми вчимося, навчаємо, і допомагаємо!

За весь тяжкий рік, з вірою у Перемогу, учні, іх батьки, працівники Рожищенського ліцею №4 долучилися до благодійних справ не тільки працею, але й матеріально, і сума цієї допомоги складає понад 100 тисяч гривень!

Щиро дякуємо всім, хто активно долучався і долучається до справ з наближення ПЕРЕМОГИ.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА! МИ ЗМОЖЕМО, ВИСТОЇМО! ВИТРИМАЄМО! ВІРИМО У ЗСУ! РАЗОМ МИ - НЕПЕРЕМОЖНІ!

/Files/images/2023_rk/page-2.png /Files/images/2023_rk/page-3.png /Files/images/2023_rk/page-1.png /Files/images/2023_rk/page-4.png /Files/images/2023_rk/page-5.png /Files/images/2023_rk/page-8.png

Кiлькiсть переглядiв: 50