Повернутися до звичайного режиму
FacebookПідписатися на RSS

ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ СТАНОВЛЕННЯ МОЛОДОГО ПЕДАГОГА

«Неможливо жити краще, ніж проводячи життя в прагненні стати досконалішим. Хто хоче зрушити світ, нехай зрушить себе»,- говорив Сократ. Засобом вдосконалення для педагога є, насамперед, самоосвіта. Сучасний педагог має бути готовим до змін, що відбуваються в системі освіти, здатним сміливо приймати педагогічні рішення, виявляти ініціативу, творчість. Це пов’язано із проблемами саморозвитку особистості та творчою самореалізацією педагога, новими концептуальними підходами до реформування загальної середньої освіти. Значну роль у цьому відіграє самоосвіта. Тому даній проблемі відведено чинне місце у методичній роботі нашого ліцею. В. Сухомлинський вважав, що джерелом і рушійною силою самоосвітньої діяльності вчителя є потреба в знаннях: «Знати більше, ніж я знаю сьогодні». Неодноразово він наголошував: «Учень має бачити в учителеві розумну, знаючу, думаючу, закохану в знання людину. Чим глибші знання, чим ширший кругозір, ширша всебічна наукова освіченість учителя, тим більшою мірою він не тільки вчитель, а й вихователь».

Весняні канікули – сприятливий час для самовдосконалення вчителя. 1 квітня молоді педагоги нашого закладу зібрались на чергове заняття Школи становлення молодого педагога за темою: «Самоосвітня діяльність педагога – засіб підвищення професійної компетентності вчителя». Впродовж заняття педагоги поглибили знання з теорії даного питання, з’ясувавши суть, мету та завдання самоосвіти, ознайомились з методами та формами самоосвіти. Опрацювали вимоги до плану індивідуальної самоосвітньої роботи та шляхами вирішення можливих проблем на етапі роботи з літературою.

Крім того, педагоги мали можливість практично вправлятись у редагуванні питань самоосвіти, працюючи в групах за технологією «Міні-ажурна пилка».

/Files/images/2020-2021/IMG_2830.JPG

/Files/images/2020-2021/IMG_2832.JPG

/Files/images/2020-2021/IMG_2824.JPG

/Files/images/2020-2021/IMG_2835.JPG

/Files/images/2020-2021/IMG_2829.JPG /Files/images/2020-2021/IMG_2831.JPG

Заступник директора Людмила Зелінська на завершення озвучила слова М.О. Рубакіна: «Ніколи не залишайте Вашої самоосвітньої роботи і не забувайте, що, скільки б Ви не вчились, скільки б не знали, знанням та освіті немає ні кордонів, ні меж».

/Files/images/2020-2021/IMG_2842.JPG

У роботі заходу взяли участь молоді педагоги, заступник директора Валентина Степанюк та директор ліцею Юрій Яблонський. Засідання пройшло у дружній творчій атмосфері.

/Files/images/2020-2021/IMG_2837.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 185