FacebookПідписатися на RSS

МАЙСТЕР-КЛАС "ПОРТФОЛІО ВЧИТЕЛЯ"

«Виховуючи – навчай і розвивай, навчаючи та розвиваючи – виховуй; навчаючи, розвиваючи, виховуючи- самовдосконалюйся», - писав В.О. Сухомлинський.

Учитель - це не тільки той, хто навчає, а в першу чергу, той, хто вчиться сам. Той, хто своїм прикладом привчає до творчого злету, до відповідальності за доручену справу день за днем, крок за кроком.

У педагогічній праці такими кроками є атестація, яку проходять педагогічні працівники кожні 5 років відповідно до Типового положення про проходження атестації педагогічними працівниками. Стаття 50 Закону України «Про освіту» визначає атестацію педагогічних працівників як систему заходів, спрямованих на всебічне та комплексне оцінювання педагогічної діяльності педагогічних працівників. Основною формою удосконалення рівня професійної компетентності вчителя є професійне самовдосконалення шляхом цілеспрямованої самоосвітньої діяльності. Самоосвіта вчителя є основною формою підвищення педагогічної компетентності, яка складається з удосконалення знань та узагальнення педагогічного досвіду шляхом цілеспрямованої самоосвітньої роботи, результати якої можна подати у формі вчительського портфоліо чи презентації.

Наш Рожищенський ліцей №4 – це вернісаж особистостей. Тут працюють люди, наділені розумом, талантом, добротою, людяністю, які творчо працюють і діляться досвідом роботи з колегами. Напередодні атестації педагоги ліцею зібралися на методичний захід – майстер- клас «Підготовка портфоліо вчителя». Педагоги, які атестуються, мали змогу з’ясувати вимоги до структури портфоліо, оцінити різні варіанти створення портфоліо та їх особливості. На заході були представлені результати роботи над питанням самоосвіти у формі презентацій вчителя біології Марії Демчук, вчителя основ здоров’я Тетяни Ярощук, вчителя української мови та літератури Віти Царюченко, заступника директора Людмили Зелінської. Окрім того, педагоги мали змогу оцінити паперові версії портфоліо окремих педагогів.

«Головне в самоосвіті – бажання! Бажання йти в ногу з часом, не відставати від вимог сьогодення і звичайно, конкурентноспроможність», - такого висновку дійшли педагоги.

/Files/images/2020-2021/IMG_2791.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 172