FacebookПідписатися на RSS

І плакала свіча в скорботі

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.
З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій у Рожищенському ліцеї №4 було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. Учні 10-А класу на чолі з міністром шефської допомоги Дудар Оксаною підготували та провели відеомарафон «Ти кажеш, не було голодомору?», у якому висловили звернення до усіх небайдужих українців. Бібліотекар школи Івашина Г. І. організувала книжково-ілюстративну виставку художньої та документальної літератури «Тільки пам’ять не сивіє». Старша група танцювального гуртка під керівництвом Янчинської Н. В. підготували хореографічну композицію «І плакала свіча в скорботі», залучивши до постановки учнів 2-их та 3-іх класів. У 7-А класі пройшла година пам’яті і скорботи «Хронометр незабутнього». Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори» та «Убиті голодом». Ця виховна година запам’яталась усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові і русі її учасників.
Завершився день скорботи загальношкільною акцією «Свіча пам’яті», під час якої на шкільному подвір’ї представники від класів і вчителі запалили лампадки та вшанували померлих від голоду хвилиною мовчання.
28 листопада закликаємо кожну українську сім'ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».
Зворушує мелодія скорботи.
В уяві 33-ій постає.
Незримий відчуваю дотик
Трагедії, що всі думки снує.
Ніде нехай такого більш не буде!
Хай день новий життя несе нове.
Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!
В достатку Україна хай живе!

І плакала свіча в скорботі…

Відеомарафон «Ти кажеш, не було голодомору?»

/Files/images/2020-2021/listopad/golodomor/66.jpg /Files/images/2020-2021/listopad/golodomor/77.jpg

Більше світлин на офіційній сторінці у Facebook

/Files/images/2020-2021/veresen/fotofacebook.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 244