FacebookПідписатися на RSS

Посвята другокласників у козачата

День Покрови Пресвятої Богородиці – світле свято для всіх християн. У цей день святкують День українського козацтва. Рожищенський НВК №4 славиться своїми традиціями, які шанують учителі, учні та батьки. Сьогодні, 13 жовтня, у школі відбулося родинне свято. Учнів 2-х класів приймали до славетного шкільного роду козацького. Посвята в козачата – дуже важлива подія.

Мета заходу – знайомство дітей зі славними сторінками історії нашого народу – козаччиною, творче продовження в сучасних умовах козацьких звичаїв, традицій і обрядів; потреба розвивати в особистості кращі риси українця-патріота.

Козачатам потрібно було пройти через дніпровські пороги, подолати труднощі та перепони на шляху до Січі, виконавши певні завдання. А супроводжували другокласників у цій небезпечній подорожі чарівні ведучі Горисюк Аліна та Демчук Вікторія,а славетний козак Мамай (Шевчук Вадим) підтримував та давав дружні поради командам.

Патріотичний дух, хвилювання, відчуття важливості моменту – все це охопило і майбутніх козаків, і вчителів, і батьків. Учні2-А класу «Дзвіночки» (класовод Новосад Н. О.),2-Б класу«Соняшник» (класовод Літвінюк Н. А.),2-В класу«Краплинки» (класовод Літвінчук Л. Б.) показали військову виправку, вміння співати пісень, а у змаганнях на «конях» - швидкість, вправність, згуртованість. Поки команди змагались, однокласники та батьки активно вболівали за свої гурти. А нагородами стали ввірчі грамоти, які були вручені козаком Мамаєм.

Насамкінець і козачата, і батьки, і вчителі смакували справжнім козацьким кулішем на подвір’ї школи.

Щиро вітаємо юних козаків зі святом. Зичимо їм здоров’я, успіхів у навчанні. Маємо надію, що з маленьких козачат виросте покоління морально і фізично здорових громадян, які зроблять нашу країну більш багатою, сильною, щасливою.

Кiлькiсть переглядiв: 599